وایت اسپریت یک مایع شفاف مشتق شده از نفت است که به عنوان حلال آلی رایج در صنعت نقاشی استفاده میشود. برای تهیه وایت اسپریت از انواع مینی پالایشگاه ها و پالایشگاه ها استفاده می شود.
همچنین اصطلاحاتی برای انواع خاصی از وایت اسپریت، از جمله حلال استودارد و حلال نفتا (نفت) وجود دارد. الکل های معدنی اغلب به عنوان رقیق کننده رنگ یا به عنوان جزئی از آن استفادهمی شود، اگرچه رقیق کننده رنگ دسته وسیع تری از حلال ها است.
الکل های معدنی بدون بو (OMS) برای حذف ترکیبات معطر سمی تر تصفیه شده اند و برای کاربردهایی مانند رنگ روغن توصیه می شوند.
کاربرد وایت اسپریت
مخلوطی از هیدروکربن های آلیفاتیک، زنجیره باز یا آلی حلقه ای C7 تا C12، وایت اسپریت در آب نامحلول است و به عنوان حلال استخراج، به عنوان حلال پاک کننده، به عنوان حلال چربی زدایی و به عنوان حلال در ذرات معلق در هوا، رنگ ها، نگهدارنده های چوب استفاده می شود.
لاک ها و محصولات آسفالت. در غرب اروپا حدود 60 درصد از کل مصرف وایت اسپریت در رنگ، لاک و لاک استفاده می شود.
وایت اسپریت پرمصرف ترین حلال در صنعت رنگ است. در خانهها، از وایت اسپریت معمولاً برای تمیز کردن برسهای رنگ پس از استفاده، برای تمیز کردن قطعات و ابزارهای خودرو، به عنوان مایع اولیه برای کورههای زغالی، حذف باقی مانده چسب از سطوح غیر متخلخل و بسیاری از کارهای رایج دیگر استفاده میشود.
کلمه “معدنی” در “ارواح معدنی” یا “سقز معدنی” به معنای تمایز آن از ارواح مقطر (مستقیماً از غلات و میوه های تخمیر شده) یا از سقز واقعی (رزین تقطیر شده درخت) است.
چربی زدایی و روان کننده
در صنعت، از الکل معدنی برای تمیز کردن و چربی زدایی ابزار و قطعات ماشین آلات و همراه با روغن برش به عنوان روان کننده نخ و برش نخ استفاده می شود.
الکل های معدنی معمولاً برای برش سیال در تراش های فوق دقیق (که معمولاً به عنوان ماشین های تراش الماس شناخته می شوند) استفاده می شود.
از الکل های معدنی برای بازیابی چوب گلف استفاده می شود. پس از برداشتن دستگیره قدیمی، ارواح معدنی در دستگیره جدید ریخته شده و تکان داده می شود. پس از ریختن مواد معدنی، نوار جدید زیرین و دستگیره جدید روی آن میچرخند. پس از یک ساعت خشک شدن، دستگیره و چماق جدید آماده استفاده است.
حلال و تینر رنگ
White Spirit یک تقطیر نفتی است که به عنوان رقیق کننده رنگ و حلال ملایم استفاده می شود.
الکل های معدنی معمولاً به عنوان رقیق کننده رنگ برای رنگ های روغنی و برس های تمیزکننده و به عنوان یک حلال آلی در کاربردهای دیگر استفاده می شود. سقز معدنی از نظر شیمیایی بسیار متفاوت از سقز است که عمدتاً از پینن تشکیل شده است و دارای خواص حلال ضعیفی است.
هنرمندان از وایت اسپریت به عنوان جایگزینی برای سقز استفاده می کنند زیرا کمتر قابل اشتعال است و سمیت کمتری دارد.
به دلیل فعل و انفعالات با رنگدانههای موجود در رنگهای روغنی، هنرمندان نسبت به بسیاری از کاربران صنعتی به درجه بالاتری از الکل معدنی نیاز دارند، از جمله عدم وجود گوگرد باقیمانده.
وایت اسپریت دارای بوی نامطبوع مانند نفت سفید هستند. تولیدکنندگان مواد شیمیایی نسخهای از سقز معدنی با بوی کم تولید کردهاند که حاوی هیدروکربنهای کوتاهتر بسیار فرار است.
الکل های معدنی بی بو، وایت اسپریت هستند که بیشتر برای حذف ترکیبات معطر سمی تر تصفیه شده اند و برای کاربردهایی مانند رنگ روغن، جایی که انسان در تماس نزدیک با حلال است، توصیه می شود.
در چاپ روی صفحه (همچنین به عنوان سیلک غربالگری نیز شناخته می شود)، معمولاً از الکل های معدنی برای تمیز کردن و باز کردن انسداد صفحه پس از چاپ با جوهرهای پارچه ای و پلاستیزول بر پایه روغن استفاده می شود. آنها همچنین برای جوهرهای نازک مورد استفاده در ساخت مونوپرینت استفاده می شوند.
الکل های معدنی اغلب در داخل قطب نماها و سنج های پر از مایع استفاده می شود.
وایت اسپریت یک عنصر اصلی در برخی از مواد افزودنی محبوب سوخت/روغن خودرو، مانند روغن اسرارآمیز مارول هستند، زیرا قادر به حل کردن لاک و لجن هستند.
انواع وایت اسپریت
سه نوع مختلف و سه درجه متفاوت از وایت اسپریت وجود دارد. نوع به این اشاره دارد که آیا حلال به تنهایی تحت گوگردزدایی (حذف گوگرد) به تنهایی (نوع 1)، استخراج با حلال (نوع 2) یا هیدروژناسیون (نوع 3) قرار گرفته است.
هر نوع شامل سه درجه است: درجه فلاش پایین، درجه معمولی و درجه فلاش بالا (فلاش به نقطه اشتعال اشاره دارد). عیار با توجه به نفت خام مورد استفاده به عنوان ماده اولیه و شرایط تقطیر تعیین می شود.
علاوه بر این، نوع 0 وجود دارد که به عنوان کسر تقطیر بدون تصفیه بیشتر تعریف میشود که عمدتاً از هیدروکربنهای C9 تا C12 اشباع با محدوده جوش 140-200 درجه سانتی گراد (284-392 درجه فارنهایت) تشکیل شده است.
حلال استودارد مخلوطی خاص از هیدروکربنها است، معمولاً بیش از ۶۵ درصد هیدروکربنهای C10 یا بالاتر است.
خشکشوییها شروع به استفاده از نتیجه کار خود در سال 1928 کردند و خیلی زود تا اواخر دهه 1950 به حلال غالب خشکشویی در ایالات متحده تبدیل شد.
جایگزین سقز معمولاً مطابق با استاندارد ساخته نمیشود و میتواند طیف وسیعتری از اجزاء را نسبت به محصولاتی که به عنوان وایت اسپریت به بازار عرضه میشوند، داشته باشد .
جایگزین سقز را می توان برای تمیز کردن عمومی استفاده کرد اما برای نازک کردن رنگ توصیه نمی شود زیرا ممکن است به دلیل وجود اجزای فرار کمتر بر زمان خشک شدن تأثیر منفی بگذارد. در حالی که ممکن است برای تمیز کردن برس استفاده شود، اجزای سنگینتر آن ممکن است پسماند روغنی از خود به جای بگذارند.
بدون دیدگاه